Якщо ви вирішили розводити домашню птицю, у вас вдома завжди будуть і м'ясо, і яйця. І, звичайно, клопоти ... але про них детальніше і по пунктах:
1. зібрати знесені яйця, перевертати яйця на зберіганні, перевіряти температуру в приміщенні для зберігання;
2. підготувати інкубатор;
3. відсортувати, при необхідності очистити і закласти яйця на інкубацію;
4. постійно контролювати параметри інкубаційного середовища;
5. провести всі планові огляди на овоскопі і записати їх результати;
6. вчасно охолоджувати і зволожувати яйця водоплавної птиці на інкубації;
7. контролювати і записувати етапи розвитку ембріонів (перший писк, погойдування);
8. підготувати брудер або інше місце «висадки» молодняка після вилуплення, враховуючи наявність необхідних параметрів середовища;
9. підготувати правильний корм - зробити самому або закупити потрібні обсяги;
10. вчасно погодувати всі стада птахів, простежити за режимом напування, за температурою, вологістю і світловим режимом у пташнику,
11. спостерігати за поведінкою і станом птиці;
12. провести всі планові ротації;
13. регулярно прибирати послід, контролювати санітарний стан пташника;
14. вчасно зробити всі необхідні ветеринарні процедури.
Якщо ви не плануєте продавати молодняк (або вам це не вдасться зробити), то рано чи пізно птицю треба буде забити, тому:
15. призвести забій птиці, оброблення тушок;
16. підготувати морозильну камеру для зберігання м'яса.
Звучить страхітливо, особливо все разом. АЛЕ:
По-перше, це все реально і в людських силах.
По-друге, щоб виключити надмірні обсяги роботи, просто необхідно ретельне планування. Тоді, виходячи з розмірів стада і кількості робочих рук ваша птиця вимагатиме лише кілька годин на день.
По-третє, і це найголовніше, - з економічної точки зору таке вкладення власних сил, часу і певних грошових ресурсів (корми, ветеринарні процедури, годівниці, поїлки та гнізда і т.д.) - досить вигідна справа.
|